Funderar du på att byta elavtal? Då finns det två saker som är extra viktiga att tänka på.

Det finns flera anledningar till att byta elavtal. Kanske vill du sänka din månadskostnad? Eller så vill du byta till miljövänlig el för att värna om klimatet? I vilket fall så finns det två saker som är viktiga att tänka på, och som i slutänden kan spela stor roll för din situation. I den här artikeln berättar vi vilka de är.

1. Anvisningsavtal

Det kan låta självklart, men det enskilt viktigaste du kan göra är att aktivt välja ett elavtal. Låt säga att du flyttar, och att du i samband med detta glömmer bort att välja en ny elleverantör. Då kommer du per automatik få ett s.k. anvisningsavtal hos en elleverantör som du inte valt. Detta innebär att du kan få betala upp till 60 % mer än nödvändigt.

Enligt siffror från SCB har 13 % av de svenska hushållen ett anvisningsavtal idag. Du vill inte vara en av dem.

2. Bindningstider

Att binda upp sig till en specifik elleverantör kommer knappast att vara till din fördel. Du vill inte hamna i situationen där du får ett nytt bra erbjudande från en annan leverantör, men som du är förhindrad att välja pga. långa bindningstider. Bindningstider har länge varit ett fult knep bland elleverantörer för att tvinga dig att stanna som kund. Lyckligtvis är begreppet på väg bort, men det gäller att vara uppmärksam och läsa det finstilta.

Enklaste sättet att hitta en bra elleverantör

Ett av de enklaste sätten att välja ett bra elavtal är att använda dig av abonnemangsappen Mina Tjänster.

Läs också: Så blev Mina Tjänster en av Sveriges hetaste startups

Mina Tjänster har gjort det till en principfråga att alltid prioritera konsumentens bästa, och att enbart rekommendera elavtal utan bindningstider.

Med Mina Tjänsters app får du snabbt hjälp med att hitta det elavtal som passar bäst för dig. Till att börja med hjälper vi dig att räkna ut din elförbrukning (om du inte redan har koll på den). Du väljer sedan vad som är viktigt för dig – kundnöjdhet, miljö eller pris. Baserat på dina val så visar vi vilka elleverantörer i Sverige som passar dig bäst.

Om du skulle hitta ett intressant alternativ så byter du enkelt med ett klick i appen. Med andra ord, du slipper bli uppringd av en säljare.

Läs också: Så många kronor sparade Mina Tjänster åt användarna under 2016

Sedan början av 2016 har Mina Tjänster hjälpt tusentals svenskar att hitta bättre elavtal. Appen har blivit så pass populär att Swedbank kommer implementera dess funktioner i sin bankapp för privatpersoner.

Om du känner dig osäker på ditt elavtal rekommenderar vi dig att ladda ner appen och låta den guida dig. Det är helt kostnadsfritt!

Minatjänster.se är succéappen som hanterar dina abonnemang – snabbt, enkelt och helt automatiskt.

 

SKAPA KONTO GRATIS