Möt Marcus Lönnberg

”En klassisk framgångstrio i startup-sammanhang: en hipster, en hacker och en hustler”. Citatet kommer från artikeln i Shortcut där Marcus Lönnberg beskrevs som hackern i grundartrion, ackompanjerad av Joakim Sjöblom och Jonas Karles. Sedan starten 2015 har Marcus fått många fler arbetskamrater i utvecklingsteamet som senaste månaderna växt på Minatjänster.se.

– För min del är det viktigt att vi vågar testa nya saker för att leverera en så bra produkt som möjligt. Som teammedlem så får man här möjlighet att testa massa olika saker. Vill du en dag pröva på att skriva på vår Konsumentblogg eller förstå hur programmering fungerar så hjälps vi åt. Vi vill inte att det ska finnas några begränsningar eller tak för det som man vill göra. Vi uppmuntrar istället till ny lärdom och förståelse för vår produkt från alla olika utgångspunkter från företaget.

Falkenbergaren Marcus Lönnberg känner Jonas Karles sedan barnsben och blev tidigt involverad i Minatjänster.se. Efter sin civilingenjörsutbildning på Chalmers så arbetade han med Minatjänster.se och ett annat företag parallellt med varandra. Om man jämför Minatjänster.se idag och när det började ser det väldigt annorlunda ut, men visionen har alltid varit den samma.

– Jag såg tidigt potentialen i produkten men framförallt såg jag styrkan i vårt team som skulle kunna bygga något stort. Vår vision har utvecklats över tid men ligger ändå nära det som Joakim presenterade i Draknästet på TV, berättar Marcus.

För Minatjänster.se är det viktigt att se vilket arbete som lagts ner. Därför börjar hela arbetsteamet med en standup för att alla ska få reda på vad som gjordes dagen innan och vad som kommer.

– På det sättet kan vi också hjälpa varandra om vi har fastnat i något. Efter vårt korta möte försöker jag stämma av med teamet så alla mår bra och att ingen sitter fast i arbetet. Efter det kan jag börja göra det som ligger på mitt bord.

Minatjänster.se är en privatekonomisk tjänst som fokuserar på de återkommande betalningarna. Genom en automatisk avläsning av kontoutdraget kan tjänster hanteras i en sammanställd lista. Enligt Marcus är behovet av att se över sin ekonomi viktigt oavsett storlek på plånboken.

– Makten ska ligga hos konsumenterna och inte hos de stora företagen. Vi finns till för konsumenten. Oavsett om man är rik eller fattig så hjälper vi till. Utifrån sammanställningen av ens tjänster kan användaren enkelt ta flera enkla steg – ta action – mot att förbättra sin ekonomi.

I nybildade företag arbetas det många timmar och Minatjänster.se är inget undantag i den kategorin. Marcus tycker dock inte att det är belastande att arbeta mycket om det är för en samhällsnyttig produkt och där teamet gör det roligt att arbeta.

– I början var utvecklingen väldigt beroende av mig, men i takt med att teamet har växt så är utvecklingen inte lika beroende av mig längre. Istället för att känna att tiden inte räcker till kan jag nu både leda, visa och arbeta tillsammans med mina kollegor. Vi är väldigt kompetenta som individer och team och vi vågar alla testa nya grejer för att utvecklas framåt! Vi hjälper varandra och det är den kulturen vi bygger just nu, men den formas också efter de som arbetar här.

Minatjänster.se har funnits sedan 2015 och är idag en fullt fungerande och användningsbar produkt. Men Marcus menar att vi bara har skrapat på ytan – det finns många fler funktioner som kommer.

– Vi började för 18 månader sedan med en enkel Minimum Viable Product (MVP), kortfattat är det en produkt eller lösning som har begränsad funktionalitet med avsikt att kolla om intresse finns. Ett år senare hade vi kopplingar mot sex av Sveriges största banker och senaste halvåret kan vi nu ge rekommendationer på tjänster och låta användarna upptäcka nya tjänster. Tänk själva vad vi kommer få fram om ytterligare ett halvår!

Minatjänster.se är succéverktyget som hanterar dina abonnemang – snabbt, enkelt och helt automatiskt.

SKAPA KONTO GRATIS